Hälsning från rektor

En hälsning från Växthusets skola!

Nu har vi jobbat i ett par veckor och det känns riktigt bra! Skolstarten har varit lugn och fin och våra nya elever i förskoleklass kommer sakta och säkert in i sina rutiner. Personalen har kommit tillbaka från sina semestrar och ledigheter och alla är på plats! Klassernas scheman testas och snart ska allt vara ok.

Skolgårdens nyrenoverade del på V3 blev ett lyft för eleverna och de nyttjar alla nya saker som kommit till. Det är väldigt roligt att eleverna uppskattar sin skolgård så mycket. De samarbetar och inkluderar varandra hela tiden. Det är så roligt att se och höra. Även skolgården på V2 har fått ett lyft med bland annat fler gungor.

Vi har fortsatta extrarutiner kring handhygien och distansering på grund av smittorisken av Covid-19. Det är lätt att glömma bort sig när man har varit ledig en längre tid, men nu gäller det att vi är noga så att vi alla håller oss friska! Grundskolans ledning har informerat oss alla via Unikum på vad som gäller och Växthusets skola har en plan för eventuell krishantering. Vi vill att ni föräldrar möter era barn ute på skolgården för att undvika att få in smitta i lokalerna.

Hösten har kommit närmare och temperaturen har sjunkit. Var uppmärksam på att ditt barn har kläder efter väder då både lektioner, idrott och fritids har många arbetspass ute hela september ut till att börja med. Ibland hinner inte värmen inne i lokalerna med att anpassa sig till väderomslag så det kan vara bra med en varm tröja även att ha inomhus.

Föräldramöten utgår den här terminen. Vi kommer att hålla er informerade om vad som händer via Unikum och i veckobrev. Elevernas utvecklingssamtal kommer att hållas på telefon och för de som önskar, fysiskt i klassrum med god möjlighet till distans. Vi försöker undvika besökare i skolans lokaler för att minska risken för smittspridning. Fritids har lämning och hämtning ute så länge vädret tillåter.

Gå in och läs på Unikum varje vecka! Där ligger information kring ditt barns skolarbete.

Med önskningar om en fin helg!

Vänligen Lotta Tham, rektor på Växthusets skola

4 september 2020